Skip to content Skip to footer

Plant-medicijnen zijn in mijn bescheiden mening de meest krachtige teachers die er bestaan. De wijsheid die in de natuur schuilgaat is zo oud als de aarde zelf en is zo immens groot, daar kan ons mensenbrein zich haast niets bij voorstellen. 

Wat plant-medicijnen doen is het verruimen van je geest. Letterlijk zorgen ze ervoor dat er in de hersenen paden kunnen worden heropend, andere en nieuwe paden kunnen ontstaan. Paden in jou, die je nog nooit hebt belopen, nog nooit hebt gevoeld of juist heel lang hebt weggestopt. 

Zo zorgen ze ervoor dat er op celniveau nieuwe dimensies van het leven door jou kunnen worden gevoeld en ervaren. Je hebt de mogelijkheid om oude gedragspatronen te herschrijven, je geest te verruimen en op andere manieren naar het leven te kijken. Je kunt toeschouwer worden van je eigen gedachten en gevoelens, immens grote zelfliefde ervaren en liefde voor anderen om jou heen, liefde voor de natuur en voor het leven. Je voelt je verbonden en je bewustzijn wordt groter.. 

Plant-medicijnen helpen jou om te voelen, het leven als een golf van ups&downs te ervaren en te accepteren dat niets in het leven hetzelfde is, behalve verandering. Dat het leven soms zo donker is als de winter, zo vruchtbaar als de lente, zo stralend als de zomer en zo nat als de herfst. 

De werkzame stof in zowel paddo’s als truffels heet psilocybine. Psilocybine wordt in het lichaam omgezet in psilocine, dit is de stof die uiteindelijk verantwoordelijk is voor de psychedelische effecten die je ervaart. 

De spirit achter deze plant wordt vaak aangeduid als “Los niños” de kinderen. Mushrooms hebben een speelse energie, speels maar ook confronterend, wijzend, door- en indringend soms. Maar altijd glas- en glashelder. Duidelijk en zonder filter, zoals een kind dat ook heeft. Ze nemen je mee op een innerlijke reis door jouw bewustzijn. Wat daar precies gaat gebeuren, is iedere keer weer een verrassing. Je kunt erop vertrouwen dat de mushroom jou precies gaat geven wat je nodig hebt in dat moment. 

Wil je meer weten over dit krachtige medicijn en hoe en ceremonie bij mij er uit ziet? Klik dan op de knop hieronder.

Plaats een reactie